|
|
Lån  


 
Tjekliste byggeri
1. Valg af grund/område:
En skøn udsigt kan være meget attraktiv, men tænk også over faktorer som f.eks. solens vandring, indkøbsforhold, skole, transportmuligheder m.v.

2. Jordbundsforhold:
Få altid lavet en jordbundsundersøgelse hvor huset skal ligge. Det er jeres garanti mod sætningsskader, forurening på grunden m.v.

3. Valg af byggefirma:
Det værste, der kan ske under et byggeri er, at byggefirmaet går konkurs. Undersøg derfor altid byggefirmaets økonomi, antal år i branchen, omdømme og tidligere kunders erfaringer.

4. Se økonomien efter:
Få lavet et økonomisk overblik af projektet. Lad det byggefirma I vælger, lave en så nøjagtig vurdering af byggesummen som muligt, og forsøg at undgå satte beløb, idet disse sjældent holder. Få herefter jeres pengeinstitut til at se det hele efter for jer. Husk at afsæt minimum 10% til ekstra udgifter, der kommer altid noget ekstra hen af vejen.

5. Medbyg:
Man kan spare penge på mange måder i et byggeforløb. Der er f.eks. muligheden medbyg, hvor man gør noget af arbejdet selv, men husk, at det både kræver tid og lyst. Så vælger I medbyg, skal I altid sørge for at få byggefirmaet til at oplyse prisen på jeres leverance og ydelser, skulle I ikke have overskud til at gøre det færdigt eller er hindret af andre omstændigheder.

5. Byggeledelse:
Nogle byggefirmaer har egen byggeleder, og denne person er jeres samarbejdspartner under hele byggeperioden. Skulle I alligevel føle jer usikre på hvad der forgår på byggepladsen er det en god ide at anskaffe jeres egen byggeleder/rådgiver. Se på www.byggesagkyndig.dk m.v.

6. Statik og afsætning:
Lige som det er vigtigt at få udført en jordbundsundersøgelse, er det meget vigtigt at der er foretaget statiske beregninger for jeres projekt, ligesom afsætningen skal udføres af en professionel landinspektør, der kan udarbejde en attest for afsætningen.

7. Forsikring:
I skal altid sikre jer at der er tegnet en såkaldt all-risk forsikring. Denne dækker bl.a. brand, tyveri og hærværk m.v. under byggeperioden.

8. Garanti og levering:
Få en fast pris til en fast tid. Tjek om byggefirmaet er medlem af en byggegarantiordning. Hvor mange års reklamation har I, og hvad sker der hvis projektet bliver forsinket. Få evt. en advokat til at tjekke kontrakten, hvis I er i tvivl.

Kategorier på sider:

Lamper Tjekliste byggeri Byggarantiordning Mursten Tegl Overvejelser fr byggeri Tag Cement Skifer Mrtel Villa Vg Leca Byggefirmr Byggeri Parcelhus Boligbyggeri Gode rd inden valg at byggefirma Hvorfor byggeledelse1111 Rem Glas Sundt byggeri Gulv Kampagnetilbud Galv Bolig ting Kapitl Bindingsvrk Typehus Bjlke Beton Gips


 Du er her: Byggefirma - Netannoncer Byggefirma -